Ovenschotel met zoete aardappel, courgette en tomaat

Hmmmmm, heerlijk en zo simpel, snel en makkelijk. Op zondag ga ik het liefst voor makkelijk. Altijd wel eigenlijk :). Deze ovenschotel is heerlijk gezond en lekker. Ik probeer zoveel mogelijk biologisch te eten maar dat is niet altijd voor handen. Je kunt deze ovenschotel als hoofdgerecht eten maar ook als bijgerecht. Als je wilt een stukje vlees of vis erbij. Zelf eet ik weinig vlees en mis het absoluut niet. Ik heb genoeg aan een bordje met deze lekkernij!

Ingrediënten
  • 1 biologische courgette
  • 1 zoete aardappel
  • doosje biologische cherrytomaatjes
  • 1 a 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • Keltisch zeezout en peper
  • Zachte geitenkaas
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote ovenschaal.
  • Snij de zoete aardappel en courgette in (hapklare) stukken.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Doe alles in de ovenschaal en voeg de kokosolie, kurkuma, peper en zout toe en hussel het goed door elkaar. Zorg dat alles bedekt is met een laagje kokosolie. Je kunt de kokosolie ook smelten en erover gieten.
  • Brokkel de geitenkaas eroverheen en schuif de schaal in de oven.
  • Na ongeveer 25-30 minuten is het klaar. Als je de aardappel met een vork kunt doorprikken is het gaar.

Heerlijk met wat verse peterselie en bieslook en een klodder van Ton’s Belze mayonaise. Als er wat over is kun je er de volgende ochtend of tijdens de lunch ook koud van genieten 🙂

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.