Over mij

Ik ben Ariëtte Vos en op 1 april 2014 heb ik besloten om alleen nog voedsel te eten wat mijn lichaam voedt. Ik had voorheen altijd wel een sultana of peperkoek in mijn tas voor het geval ik honger kreeg. Want als ik honger kreeg (lees trek in suiker) en niet op tijd kon eten was ik werkelijk een monster. Ik was in staat om iemand z´n hersens in te slaan als hij of zij me zou tegen houden op zoek naar voedsel. Wist ik veel dat van geraffineerde suiker je bloedsuikerspiegel als een malle omhoog ging om na anderhalf uur weer even hard naar beneden te zakken. En wist ik veel dat er bijna in alles wat je in een verpakking koopt, suiker zit. Dus ook mijn ontbijt met cruesli van Quaker waarvan ik dacht dat die heel gezond was. Ik had weinig energie en altijd wel moe na het eten. Totdat ik via via op de site van http://www.ikeetsuikervrij.nl kwam en er een nieuwe wereld voor me open ging. Ik ben gaan eten zonder geraffineerde suikers en alleen nog trage koolhydraten combineren met de juiste vetten, eiwitten. En voila, na mijn ontbijt hoef ik de eerste 4 tot 5 uur niet meer te eten, heb geen hongergevoel meer en mijn bloedsuikerspiegel blijft stabiel. Nooit geweten dat het zo makkelijk zou zijn.

Tuurlijk hou ik van lekker eten! Maar dat betekent niet dat ik alle potjes, zakjes pakjes en kant en klaar voedsel  ook maar moet eten. Ik mag het lekker zelf bepalen. Hoe leuk is dat! Ik hoop met deze blog anderen te inspireren dat er echt een leven is zonder suiker en andere zooi.

Handig van het maken en hebben van een blog is dat alle informatie die ik overal heb liggen, hangen en staan nu gebundeld is.Ik ben absoluut geen kok maar iedereen kan een simpel, lekker, suikervrij en gezonde maaltijd klaarmaken. Mijn gezin heeft geen behoefte aan suiker- en zooivrij eten dus voor hen kook ik ook. Naast mijn eten wel te verstaan. Kost soms wat improvisatie maar ook dat lukt meestal wel. Het grote voordeel van suikervrij koken is dat het zoveel energie oplevert dat ik daar mijn hand niet meer voor omdraai. Super!

Grappig is dat ik begonnen ben met een online-cursus 12 dagen suikervrij van www.ikeetsuikervrij.nl/ en dat ik steeds een stapje verder ben gegaan. Inmiddels probeer ik zo biologisch mogelijk te eten en probeer ik alle E-nummers te vermijden. Ik drink water met mineralen en maak mijn eigen probiotica (waterkefir). Zelfs mijn tandpasta, deodorant en bodybutter maak ik zelf. De recepten hiervoor vindt je ook op deze blog.

Door mijn zoektocht naar gezond eten en leven heb ik uiteindelijk mijn passie gevonden. Het is mijn manier van leven geworden en ik wil graag anderen ook deel uit laten maken van een leven zonder suiker en andere zooi. Ik heb mijn ‘thuis’ gevonden bij 100% suikervrij van de Sugarchallenge van Carola van Bemmelen. Eindelijk iemand die niet verbonden is met het Voedingscentrum of die regels nastreeft. Iemand met gezond verstand en al heel veel successen heeft geboekt door mensen op haar manier te begeleiden. Dat wil ik ook 🙂

Inmiddels heb ik de basistraining voeding en gezondheid van de Sugarchallenge gevolgd en ben ik er ook achter gekomen dat ik door die wisselende bloedsuikerspiegel in een voorstadium van diabetes heb gezeten. Daarna kwam ik door verschillende klachten (dikker worden, depressieve gevoelens, nergens meer zin in hebben etc.) erachter dat ik aan een bijnieruitputting leed en mijn hormonen flink uit balans waren. Lees mijn stukje over hormonen (volgt nog).

Mocht mijn verhaal hierboven herkenbaar zijn dan zou ik zeggen: stop met suiker en diëten en ga echt eten!

In het najaar van 2015 ben ik gestart met de opleiding tot voedingscoach bij Carola van Bemmelen! In maart 2016 heb ik mijn diploma gehaald als Certified SugarChallenge Coach!

Veel leesplezier!

sugarchallenge_carola_van_bemmelen_certified_coach_large_logo-1024x978

3 gedachten over “Over mij

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.